Hozzávalók: 15 dkg liszt, 0,5 cs.
sütőpor, 6 tojás, 10 dkg kristálycukor.
Töltelék: 3 szelet főzőcsokoládé,
15 dkg vaj (margarin), 20 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2 dl tejszín.
A lisztet összekeverjük a
sütőporral. Habverővel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral. Habbá verjük a
tojásfehérjét, összekeverjük a sárgájával, liszttel. Kivajazott formában,
közepesre előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük, 3 lapra vágjuk.
Töltelék: Késsel apróra vágjuk a csokit, 3-4 ek-nyit
elteszünk.
Habosra keverjük a cukrot a
vajjal, beleütjük a 2 tojást, és addig keverjük, míg krémszerű lesz.
Az 1. tortalapra kenjük a krém
felét, megszórjuk csokival, majd a 2 lap - krém, csoki. A tetejére tejszínhabot
teszünk, megszórjuk csokival.
Jól behűtve kínáljuk.