Hozzávalók: 7 1/2 dkg liszt, 12
1/2 dkg cukor, 2 1/2 dkg kukoricakeményítő, 4 tojás, 2 tk. citromhéj, egy
citrom leve, 5 gr sütőpor, kis só
A tojásokat feltörjük, a sárgáját
kikeverjük a cukorral, citromlével, citromhéjjal. Addig keverjük, amíg sima
masszát nem kapunk. A tojásfehérjéket késhegynyi sóval keményre verjük.
Óvatosan összekeverjük a tojássárgával. Összekeverjük a lisztet,
kukoricakeményítőt, sütőport és belekeverjük a tojássárgás masszába, majd a
kikent formába öntjük. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (a sütő
ajtaját nem szabad kinyitni). Ha a sütemény elkészült eloltjuk a gázt, és még 5
percig a sütőben hagyjuk. Ha kihűlt kiszedjük a formából, és vízszintesen 3
részre vágjuk.
Krém: 1/2 l tejszínhab, 2 ek.
porcukor, 2 ek. cseresznyepálinka, 30 dkg ananász (jól lecsöpögtetve), 7 1/2
dkg reszelt csokoládé.
Az ananászt lecsöpögtetjük és
feldaraboljuk. A tejszín egy részét felverjük a cukorral és a
cseresznyepálinkával, az ananászdarabokat és a reszelt csokoládét
belekeverjük. A tejszínes keveréket
elosztjuk a torta három lapján. Egymásra rakjuk a lapokat és díszítjük a
maradék tejszínhabbal, csokoládéval és ananászdarabokkal. 2 órára a hűtőbe
tesszük, és utána daraboljuk fel.