A tésztához: 3 dl víz, 2 ek.
olaj, 2 kk. só, 25 búza dkg liszt, 25 dkg rozsliszt,
A töltelékhez: 1,5 kg apró hal,
15 dkg sertéslapocka, 1 csapott ek. rizs, 1 csapott ek. só.
A kifilézett halat,
lecsepegtetjük.
A húst szeletekre vágjuk.
A lisztekből, sóból, vízből,
olajból kikeverjük a tésztát, ovális alakúra (30x40 cm) nyújtjuk úgy, hogy a
széle vékonyabb legyen, mint a közepe.
A halszeleteket a tészta közepére
helyezzük, rászórjuk a rizst, megsózzuk. Ezután a hússzeletek következnek.
A tészta széleit megvizezzük, az
egyik felét ráhajtjuk a másikra, a széleket alaposan összenyomkodjuk, felületét
tenyerünkkel egyenletesre formázzuk.
A cipót sütőzacskóba (celofán,
alufólia, egyéb hőálló fólia) tesszük, 2 órán át, sütjük közepesen meleg
sütőben, majd éjszakára a sütőben hagyjuk állni.
Melegen, olvasztott vajjal
leöntve, tejjel vagy aludttejjel tálaljuk.