5 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás,
1 mk. só, 12 dkg cukor, 2 kk. kardamommag, 10 dkg margarin, 80-90 dkg liszt,
olaj a sütéshez.
Az élesztőt langyos tejbe
morzsoljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, kardamomimagot, a puha margarint, a liszt
egy részét. Kidolgozzuk, és addig adjuk hozzá a lisztet, míg kellemesen puha
állagú lesz. Meleg helyen megkelesztjük.
Golyókat formálunk belőle és
lisztezett deszkán, letakarva tovább kelesztjük.
A sütéshez annyi olajat
melegítsünk, hogy a fánkok ússzanak benne. Megkelt felükkel lefelé fordítva
tesszük a forró olajba, barnára sütjük.
Lecsepegtetjük, cukorban
megforgatjuk.
A fánkokat a formázás előtt
lekvárral is tölthetjük.