A tésztához: 25 dkg vaj, 35 dkg
liszt, kk. sütőpor, 1 dl tejszín,
A töltelékhez: 4 tojás, 4 dl tej,
25 dkg márványsajt, 25 dkg egyéb reszelt sajt (én füstöltet használok), 10 dkg
darált mogyoró (dió), 3 dkg liszt, só, zöld bors,
A tetejére: 2 karikázott
zöldpaprika.
Összemorzsoljuk a vajat, lisztet,
sütőport, hozzáadjuk a tejszínt és összegyúrjuk, de csak annyira, amennyire
éppen szükséges. Két kerek (kb. 25 cm)
tűzálló edénybe, vagy kerek formába belenyomkodjuk, és forró sütőben 10 percig
sütjük.
A töltelékhez felverjük a tojást,
hozzáadjuk a tejet, a szétmorzsolt márványsajtot, reszelt sajtot, darált
mogyorót (diót), lisztet, fűszereket. Szétterítjük a félig sült tésztán,
tetejét kirakjuk paprikával.
Forró sütőben 25-30 percig
sütjük.
(Ajánlom, finom.)