Regattakotlett




4 szelet sertéskaraj, kevés olaj, 8 paradicsom, 1 aprított hagyma, 1-1 cs. aprított petrezselyem, kapor, kevés pirospaprika, kakukkfű, 1 babér, kevés só, egyéb fűszerek ízlés szerint (egyéb helyett én köményt használok, amitől különleges az íze).
A hússzeleteket előre jól befűszerezzük. Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, kiszedjük.
Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, kakukkfűvel, babérral fűszerezzük.
Ha a paradicsom kissé szétfőtt, megsózzuk, rátesszük a hússzeletekre. Lassú tűzön rövid ideig főzzük.
Főtt burgonyával vagy spagettivel, petrezselyemmel, kaporral megszórva tálaljuk. Ha szeretjük, bőségesen meghinthetjük fokhagyma szeletekkel.
 (Ajánlom, finom.)