4 szelet sertéskaraj, kevés olaj,
8 paradicsom, 1 aprított hagyma, 1-1 cs. aprított petrezselyem, kapor, kevés
pirospaprika, kakukkfű, 1 babér, kevés só, egyéb fűszerek ízlés szerint (egyéb
helyett én köményt használok, amitől különleges az íze).
A hússzeleteket előre jól
befűszerezzük. Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, kiszedjük.
Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát,
hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, kakukkfűvel, babérral fűszerezzük.
Ha a paradicsom kissé szétfőtt,
megsózzuk, rátesszük a hússzeletekre. Lassú tűzön rövid ideig főzzük.
Főtt burgonyával vagy
spagettivel, petrezselyemmel, kaporral megszórva tálaljuk. Ha szeretjük,
bőségesen meghinthetjük fokhagyma szeletekkel.
(Ajánlom, finom.)