1,5 dl tejszín, 25 dkg liszt, 1
kk. sütőpor, 12,5 dkg puha margarin, 4-6 kis körte, cukor, fahéj, őrölt
mandula, 1 tojás.
A lisztet, sütőport, tejszínt
összekeverjük, jól kidolgozzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük.
A körtéket meghámozzuk,
magházukat kivájjuk, az aljukat laposra vágjuk, hogy a tálon megálljanak.
Belsejüket ízesítjük fahéjas cukorral, mandulával.
A tésztát kinyújtjuk, 4-6 részre
osztjuk. Középre tesszük a körtéket, a tészta sarkaival beborítjuk őket.
Tojással megkenjük, durvára tört, vagy szeletelt mandulával megszórjuk. Forró
sütőben szép barnára sütjük.
Ha a körték túl kemények, néhány
percig főzzük fahéjas vízben.
(Finom, ajánlom. A kifúrt körtékbe áfonya-
vagy ribizli lekvárt teszek, a lekvárra szórom a darált mandulát, hogy a
nedvességet felvegye, a lyukat pedig kis tésztadarabbal eltömöm és így
"csomagolom" be.)