Hozzávalók: 4 banán, 50 g vaj, 50
g porcukor4 ek. rum, 2 ek. citromlé, 1 dl tejföl, 50 g kesernyés keksz
Vajazzunk ki egy tűzálló tálat,
amibe a banánok éppen belepasszolnak. A banánokat hámozzuk le, felezzük el és
helyezzük a tálba. A citromlét és a rumot keverjük össze, öntsük a banánra és
szórjuk meg a porcukorral.
Tegyük 10 percre 180 C-ra
előmelegített sütőbe. Vegyük ki és tegyük rá a tejfölt. Szórjuk meg a keksszel
és tegyük rá a vajat. Tegyük 3 percre 220 C-os sütőbe.
Variációk:
- Josephine csónakocskák:
Hozzávalók: 4 korstdeegbakjes, 2
banán, 1 ek. citromlé, 2 ek. rum, 1 ek. porcukor
Turmixoljuk össze a banánt, adjuk
hozzá a rumot és a citromlét. Töltsük meg vele a tésztát. Szórjuk meg a
porcukorral és tegyük 5 percre nagyon forró sütőbe (240 C).