Hozzávalók (négy személyre): 4
csirkecomb, kb. 1kg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1
paprika, 20 dkg füstölt szalonna, vegeta, só, olaj
Elkészítése: Vágd a szalonna
felét apró kockákra. Egy tepsibe szórd be a szalonnakockákat, majd egy kevés
olajat önts rá. A hámozott, nyers burgonyát karikázd fel, és rakosgasd rá a
szalonnára, majd sózd meg, és a hasonlóan karikázott hagymát szórd szét rajta.
Ezután következik a csirke, amit előre megsóztunk, és vegetával megszórtunk. A
csirkére ízlés szerint paradicsom-, paprika-karikákat és a maradék szalonnából
vágott kis csíkokat, esetleg mindhármat tegyed. A tepsit fedd be alufóliával,
és tedd a sütőbe, míg meg nem puhul a hús, ez kb. egy óra, ekkor a fóliát
levéve pirítsd ropogósra. Télen a
paradicsom és paprika hiányában nagyon finom reszelt sajttal megszórva is. Jó
vendégváró étel, mert előre elkészíthető, és a vendégekkel lehet foglalkozni,
amíg megsül a kaja.