Simára keverünk 20-25 deka áttört
tehéntúrót négy nyers tojással, diónyi vajjal, kevés sóval meg annyi liszttel,
hogy galuskatésztát kapjunk,
Sós, forró vízben, amelybe egy
kiskanál olajat is öntöttünk, vízbe mártott kanállal nagyobb galuskákat
szaggatunk és kifőzzük. Simára keverünk négy tojássárgát diónyi puha vajjal,
megsózzuk, késhegynyi reszelt szerecsendióval ízesítjük, és óvatosan, nehogy
összetörjön, elkeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjével. A kifőtt
galuskákból kivajazott tűzálló tálba terítünk egy sort, megkenjük a
tojáskrémmel, erre ismét galuska kerül, és befedjük a krémmel. Tetejét
meghintjük öt deka reszelt sajttal, és a sütőben világos pirosra sütjük.
Adhatunk hozzá ecetes savanyúságot is. Ügyeljünk arra, hogy a svéd galuska lágy
maradjon.