Hozzávalók: 100 g liszt, 100 g
vaj, 80 g cukor, 3 tojás sárgája, 1 ek. vaníliás cukor, só
Töltelék: 3 tojás fehérje, 150 g
cukor, 2 citrom leve, 1 citrom héja, 150 g vaj, 100 g mandula
A lisztet szitáljuk egy tálba.
Keverjük össze a sóval, cukorral, tojás sárgájával és vajjal. Jól dolgozzuk
össze, és 30 percre tegyük hidegre. Nyújtsuk kb. 25 cm átmérőjűvé és béleljünk
ki vele egy tortaformát.
Tegyünk rá babot, és süssük
200-220 C-on 10 percig, majd vegyük le a tölteléket és süssük további 5 percig.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Töltelék: a mandulát vágjuk
apróra, a vajat olvasszuk fel. A cukrot a tojással verjük fel és adjuk hozzá a
citromlét, citromhéjat, vajat és a mandulát. Jól keverjük össze és öntsük a
tortára. Süssük 25-35 perc alatt szép barnára.