Hozzávalók: 250 g liszt, 3 dl
langyos tej, 1 tojás. 2 ek. cukorszirup, 10 g élesztő, 4 g só, 80 g olvasztott
vaj, porcukor
Az élesztőt keverjük össze kevés
langyos tejjel. A lisztet szitáljuk le, adjuk hozzá a sót és készítsünk egy
mélyedést a közepébe. Adjuk hozzá az élesztőt, a tej maradékát, a felvert
tojást, cukorszirupot és jól dolgozzuk össze. Fedjük le az edényt és tegyük
meleg helyre 3/4 órára. Vajazzuk meg a sütőt, melegítsük fel és öntsük bele a
masszát a mélyedésekbe. Amikor a fánkocskák egyik fele barna, fordítsuk meg.
Szórjuk meg porcukorral és adjunk hozzá egy csipet vajat. Egy kis likőrrel is
meghinthetjük (pl. Cointreau).