Sajtos - káposztás palacsinta



Hozzávalók 2 tojás, 2,5 dl tej, 14 dkg liszt, 15 dkg holland Gouda sajt 2 cm hosszú, vékony csíkokra vágva, 1 dkg vaj, 4 ek. reszelt káposzta, csipet só, 2 csipet fehér bors.
A tojást tejjel elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a liszthez, simára keverjük.
A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a tészta negyedét beletesszük, s kb. 2 percig sütjük.
Ekkor a sajt negyedét rászórjuk, további 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. Ezt az oldalt 1 percig sütjük.
Sajtos felével felfelé tesszük tányérra. 1 ek. káposztával meghintjük, feltekerjük, és melegre tesszük. Így készítjük el a többi palacsintát is.
Forrón tálaljuk, joghurt-, vagy citromöntetes fejes salátát adunk mellé.