Epertorta dióval




Hozzávalók: 25 dkg liszt, késhegynyi só, 12 1/2dkg cukor, 1 ek. citromlé, 17 1/2dkg vaj, 1 tojás, kb. 1 ek. tej.
A lisztet keverjük össze a sóval, cukorral és citromlével. Tegyük hozzá az apróra vágott vajat is. Hideg kézzel jól gyúrjuk össze. A tojást is gyúrjuk hozzá. Jól dolgozzuk össze, és ha morzsás adjunk hozzá tejet. Tegyük 1 órára, hidegre. A sütőformát kenjük meg vajjal és nyomkodjuk bele a tésztát. Villával szurkáljuk meg, és az alábbi masszát tegyük rá: 5 dkg reszelt mandulát vagy diót keverjünk össze 5 dkg cukorral, 1 tojással és 1 tojás sárgájával, valamint 1 dl tejszínnel. Süssük meg a tortát kb. 25-35 percig előmelegített sütőben 180 fokon. Ha elkészült még 5 percig hagyjuk állni a sütőben. A formában hagyjuk kihűlni. A tetejét eperrel és tejszínhabbal díszítjük.