Hozzávalók: 30 dkg barna
kenyérbél, fél l tej, 2, 5 dl tejszín, 4 tojás, 1 l marhahúsleves, 1 l
tyúkhúsleves, szerecsendió, só, bors
Elkészítés: Morzsoljuk szét a
kenyérbelet, áztassuk be a tejbe. Ha jól megszívta magát, alaposan csavarjuk
ki, tegyük egy porcelántálba, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük
habosra. Egy fazékba összeöntjük a kétféle húslevest, hozzáadjuk a tejszínt,
beleszűrjük a tejet, amelyben a kenyér ázott, sóval, borssal, őrölt
szerecsendióval ízesítjük, és 20-25 percig lassú tűzön forraljuk, hogy az ízek
jól összeérjenek. Tálalás előtt 10 perccel, egy evőkanállal beleszaggatjuk a
forrásban lévő levesbe a tojásos masszát, ha a galuskák megfőttek, átszedjük
őket egy levesestálba, ráöntjük a levest és azonnal tálaljuk. Tetejét meghintjük
finomra vágott petrezselyemmel.