Diópuding tojáslikőrrel




Hozzávalók: 2 dl tej, 3 tojás sárgája, 71/2dkg barna cukor, 4 levél zselatin, 1 tk. kávé, 2 dkg feldarabolt mandula, 4 1/2 dkg dió, 1/2 dl Amaretto likőr, 2 dl felvert tejszín, 3 dkg cukor, 1 dl tojáslikőr, 1/2 dl kávétejszín, 1 pudingforma (1 l-es).
A diót daraboljuk fel és pirítsuk meg egy edényben, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint tegyük bő hideg vízbe. Melegítsük meg a tejet. Keverjük habosra a tojás sárgáját, barna cukrot és a kávét.  Öntsük rá a tejet, jól keverjük össze és öntsük vissza az edénybe. Újra tegyük vissza a tűzre, de a lángot vegyül le és keverjük bele az apróra vágott zselatint. Az edényt tegyük egy nagyobb tál hideg vízbe és keverjük addig, amíg a tartalma sűrű nem lesz.  Verjük fel a tejszínt a kristálycukorral és tegyük hideg helyre. Spricceljük meg a tejszínt az Amarettoval, és a pirított dió egy részével együtt keverjük bele a hideg pudingba. Öntsük bele egy pudingformába, és 6-8 óráig hagyjuk hideg helyen. A tojáslikőrt keverjük össze a kávétejszínnel, amíg sűrű szósz nem lesz belőle. A pudingot borítsuk ki a formából egy tálra. Öntsük rá a szószt és szórjuk rá a maradék diót.