Hozzávalók: 2 dl tej, 3 tojás
sárgája, 71/2dkg barna cukor, 4 levél zselatin, 1 tk. kávé, 2 dkg feldarabolt
mandula, 4 1/2 dkg dió, 1/2 dl Amaretto likőr, 2 dl felvert tejszín, 3 dkg
cukor, 1 dl tojáslikőr, 1/2 dl kávétejszín, 1 pudingforma (1 l-es).
A diót daraboljuk fel és pirítsuk
meg egy edényben, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint tegyük bő hideg vízbe.
Melegítsük meg a tejet. Keverjük habosra a tojás sárgáját, barna cukrot és a
kávét. Öntsük rá a tejet, jól keverjük
össze és öntsük vissza az edénybe. Újra tegyük vissza a tűzre, de a lángot
vegyül le és keverjük bele az apróra vágott zselatint. Az edényt tegyük egy
nagyobb tál hideg vízbe és keverjük addig, amíg a tartalma sűrű nem lesz. Verjük fel a tejszínt a kristálycukorral és
tegyük hideg helyre. Spricceljük meg a tejszínt az Amarettoval, és a pirított
dió egy részével együtt keverjük bele a hideg pudingba. Öntsük bele egy pudingformába,
és 6-8 óráig hagyjuk hideg helyen. A tojáslikőrt keverjük össze a kávétejszínnel,
amíg sűrű szósz nem lesz belőle. A pudingot borítsuk ki a formából egy tálra.
Öntsük rá a szószt és szórjuk rá a maradék diót.