Hozzávalók: 150 g vaj vagy
margarin, 150 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 120 g csokoládéreszelék, 80 g
darabolt mandula, 4 tojás, 70 g liszt, késhegynyi sütőpor
Elkészítés: A vajat, cukrot és a
vanillincukrot a tűzhelyen, egy edényben alacsony lángon keverjük addig, míg a
cukor feloldódik. Hozzáadjuk a darált mandulát és a csokireszeléket, majd tovább
keverjük a csoki teljes feloldódásáig.
Ekkor levesszük a tűzről az
edényt, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Ezután tesszük hozzá
egyenként a 4 tojás sárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztet, valamint a
felvert tojásfehérjét. A masszát egy előre kizsírozott, mazsolával megszórt
szögletes formában, előmelegített sütőben, 175 fokon, 1-1 1 óráig sütjük
(szúrópróbát végzünk) Hagyjuk kihűlni. A sütemény tetejét vékonyan kenjük meg
lekvárral, majd vonjuk be csokoládé-bevonattal. Ezután szórjuk meg darabolt
mandulával.