Elkészítési idő kb. 1,1/2 óra, adagonként
Hozzávalók 4 személvre: 1
konyhakész csirke (kb. 1,2 kg-os), 1 szál sütni való kolbász, 75 dkg lisztes
burgonya , 1 csomó leveszöldség 25 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma 1-2 evőkanál
olaj, 1 csokor petrezselyemzöld só, bors
Elkészítés: A leveszöldséget
megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk.
A csirkét megmossuk, a leveszöldséggel és a hagymával együtt fazékba tesszük,
majd felöntjük 1,1/2 I vízzel. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és 40 percig főzzük.
Közben a sárgarépát lekapargatjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A csirkét
kivesszük a levesből és kihűtjük. A levest átszűrjük, majd megfőzzük benne a
sárgarépát. A megfőtt répát kiszedjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és
kockára vágjuk, majd a levesben kb. 20 percig főzzük. Néhány burgonyakockát
kiszedünk, és félreteszünk, a többit a levessel együtt összeturmixoljuk. A
csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, húsát csíkokra metéljük. A
petrezselyemzöldet megmossuk és lerázzuk. Néhány szép levelet félreteszünk a
díszítéshez, a többit felaprítjuk.
A kolbász bőrét lehúzzuk, és a
masszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk. Serpenyőben olajat
forrósítunk, és a gombócokat közepes lángon aranybarnára sütjük, majd kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékon kissé a csirkehúst is megpirítjuk.
A
sárgarépát, a burgonyakockát, a csirkehúst és a gombócot visszarakjuk a levesbe
és összemelegítjük. Petrezselyemlevéllel
díszítjük