Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg
kristálycukor, 5 tojás, 30 dkg liszt, 2 ek. reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé,
15 dkg mazsola, 10 dkg hámozott, apróra vágott mandula, 10 dkg aprított cukrozott
gyümölcs.
Ha lehet, elektromos habverővel
habosra verjük a vajat a cukorral, majd egyenként beleverjük a tojássárgákat,
lassan beleverjük a lisztet, gyümölcsöket, majd a tojásfehérje habot.
Hosszúkás tepsit kivajazunk,
aljára zsírpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát. A legkisebb hőmérsékleten kb.
1 órát sütjük, míg a közepébe szúrt kés tiszta marad.
Kihűlve vesszük ki a tepsiből,
felszeleteljük.
2-3 napos állás után még
finomabb, mint frissen. Alufóliában eláll hosszabb ideig is.