Hozzávalók 4 személyre: 4 dl
kefir, 2 csokor piros retek, 10 dkg trappista sajt, 2 db savanykás alma, 2 db
héjában főtt burgonya, 1 fej lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. Só, 1 mk. törött
fehér bors
Elkészítés: A kefirben elkeverjük
a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen
átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A meghámozott burgonyát a megmosott,
kicsumázott héjas almával meg a tisztított, héjas retekkel együtt nagyon vékony
csíkokra vágjuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba. Ezután beletesszük a
sajtot, amit szintén vékonyan felcsíkozunk, majd a salátástálat befedjük, és a
hűtőszekrényben két-három órán keresztül érleljük. Tálalás előtt óvatosan
felkeverjük, pirított barna kenyér- vagy korpáskenyér-szeletekkel kínáljuk.
Finomra vágott friss kaporral is ízesíthetjük. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.