Hozzávalók: 10 dkg teljes őrlésű
lisztből készült keksz, 2 ek. kakaó, 80 g olvasztott vaj, 3 levél zselatin, 1 l
tejszín, 50 g cukor, 200 g krémsajt (MonChou), 3-5 ek. tojáslikőr, csokoládé a
díszítéshez.
Daráljuk le a kekszet és adjuk
hozzá a kakaót és a vajat. Keverjük össze, béleljünk ki vele egy 20 cm-es
sütőformát, és egy kanállal nyomkodjuk laposra. Tegyük a hűtőszekrénybe 30
percre. A zselatint néhány percre áztassuk hideg vízbe. A tejszínt 25 g
cukorral verjük keményre. Egy másik edényben verjük fel a sajtot, adjuk hozzá a
tojáslikőrt és a maradék cukrot és keverjük sima masszává. A zselatint 3 ek.
forró vízben keverjük simára, hagyjuk lehűlni, majd keverjük hozzá a sajtos
masszához. Adjuk hozzá a tejszínt és kenjük rá az egészet a tortalapra.
Legalább három órára tegyük hűtőszekrénybe, majd csokoládéval tálaljuk.