Tojáslikőrös sajt torta




Hozzávalók: 10 dkg teljes őrlésű lisztből készült keksz, 2 ek. kakaó, 80 g olvasztott vaj, 3 levél zselatin, 1 l tejszín, 50 g cukor, 200 g krémsajt (MonChou), 3-5 ek. tojáslikőr, csokoládé a díszítéshez.
Daráljuk le a kekszet és adjuk hozzá a kakaót és a vajat. Keverjük össze, béleljünk ki vele egy 20 cm-es sütőformát, és egy kanállal nyomkodjuk laposra. Tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. A zselatint néhány percre áztassuk hideg vízbe. A tejszínt 25 g cukorral verjük keményre. Egy másik edényben verjük fel a sajtot, adjuk hozzá a tojáslikőrt és a maradék cukrot és keverjük sima masszává. A zselatint 3 ek. forró vízben keverjük simára, hagyjuk lehűlni, majd keverjük hozzá a sajtos masszához. Adjuk hozzá a tejszínt és kenjük rá az egészet a tortalapra. Legalább három órára tegyük hűtőszekrénybe, majd csokoládéval tálaljuk.