Vegyünk egy csomag fagyasztott
tonhalat, és olvasszuk fel. 1 közepes fej vöröshagymát vékony karikákra vágunk,
1 közepes zellert megtisztítunk, és hosszúkásra szeletelünk, és 1 szem
borókabogyóval, 1-2 szem szegfűszeggel, 1 teáskanál cukorral, 1 dl száraz vörös
borral, 1 evőkanál borecettel 5 dl vizet felforralunk, majd beletesszük a
halat, és kb. 20 percig főzzük. A lét, benne a hallal, hagyjuk kihűlni, majd
10-12 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ekkor a halat kivesszük a léből,
lecsöpögtetjük, és apró kockákra vágjuk. Ugyanakkora kenyérdarabkákat pirítunk,
rátesszünk egy kis salátalevelet, erre pedig a halat helyezzük. Ilyen kis
falatkákként tálaljuk.