I. (Alap)
Hozzávalók: 200 g cukor, 4 ek.
víz, tej, kávétejszín vagy tejszín.
A cukrot tegyük egy serpenyőbe és
keverjük hozzá a folyadékot. Addig főzzük kevergetve, amíg a massza el nem
válik az edény falától, ill., amíg nem cseppen le a kanálról. Vegyük le a
tűzről, amíg a massza keményedni nem kezd, majd öntsük márványlapra, vagy
papírformákba.
II. (Csokoládés)
Hozzávalók: 200 g cukor, 3-4 tk.
kakaó, 4 ek. víz, tej, kávétejszín vagy tejszín.
Ugyanúgy készül, mint az előbbi.
III. (Kávés)
Hozzávalók: 200 g cukor, 3-4 tk.
Nescafé vagy 1 ek. erős kávé, 3 ek. víz, tej, kávétejszín vagy tejszín.
Ugyanúgy készül, mint az előbbi.
IV.
3 csésze porcukrot addig főzünk
1/2csésze tejjel, amíg el nem válik a massza az edény falától. Levesszük a
tűzről, és folyamatosan hozzákeverünk 1 ek. kávéport vagy kakaót.
V.
Hozzávalók: 200 g cukor, 55 g
tej, késhegynyi vaj, citromlé, kávé- vagy kakaópor.
Tegyük fel főni a tejet, cukrot,
vajat egy serpenyőben és forrástól számítva pontosan 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a citromlét, kakaót vagy kávét.