Cukor fondant (Desiree)




I. (Alap)

Hozzávalók: 200 g cukor, 4 ek. víz, tej, kávétejszín vagy tejszín.
A cukrot tegyük egy serpenyőbe és keverjük hozzá a folyadékot. Addig főzzük kevergetve, amíg a massza el nem válik az edény falától, ill., amíg nem cseppen le a kanálról. Vegyük le a tűzről, amíg a massza keményedni nem kezd, majd öntsük márványlapra, vagy papírformákba.

II. (Csokoládés)

Hozzávalók: 200 g cukor, 3-4 tk. kakaó, 4 ek. víz, tej, kávétejszín vagy tejszín.
Ugyanúgy készül, mint az előbbi.

III. (Kávés)

Hozzávalók: 200 g cukor, 3-4 tk. Nescafé vagy 1 ek. erős kávé, 3 ek. víz, tej, kávétejszín vagy tejszín.
Ugyanúgy készül, mint az előbbi.

IV.

3 csésze porcukrot addig főzünk 1/2csésze tejjel, amíg el nem válik a massza az edény falától. Levesszük a tűzről, és folyamatosan hozzákeverünk 1 ek. kávéport vagy kakaót.

V.

Hozzávalók: 200 g cukor, 55 g tej, késhegynyi vaj, citromlé, kávé- vagy kakaópor.
Tegyük fel főni a tejet, cukrot, vajat egy serpenyőben és forrástól számítva pontosan 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a citromlét, kakaót vagy kávét.