Norvég torta (Blot kake)




Hozzávalók: 15 dkg liszt, 0,5 cs. sütőpor, 6 tojás, 10 dkg kristálycukor.
Töltelék: 3 szelet főzőcsokoládé, 15 dkg vaj (margarin), 20 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2 dl tejszín.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Habverővel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral. Habbá verjük a tojásfehérjét, összekeverjük a sárgájával, liszttel. Kivajazott formában, közepesre előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük, 3 lapra vágjuk.
Töltelék:  Késsel apróra vágjuk a csokit, 3-4 ek-nyit elteszünk.
Habosra keverjük a cukrot a vajjal, beleütjük a 2 tojást, és addig keverjük, míg krémszerű lesz.
Az 1. tortalapra kenjük a krém felét, megszórjuk csokival, majd a 2 lap - krém, csoki. A tetejére tejszínhabot teszünk, megszórjuk csokival.
Jól behűtve kínáljuk.