Hozzávalók: (6 személyre) 1 kg
báránycomb, 1 kg fehér káposzta, 1 db hagyma, só, 10 szem fekete bors
(gézzacskóban), 1 csokor kakukkfű, 1 liter húsleves (2 leveskockából), 6 db
burgonya, petrezselyem
A húst apró kockákra vágjuk, a
káposztát blansírozzuk, laskára vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A káposztát és a
húst jól záródó fedelű serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet
és a borsos zacskót. Ráöntjük a húslevest, és lefedve, lassú tüzön 1 órát, majd
a közben a kockára vágott burgonyával még 30 percig pároljuk. Kivesszük a
gézzacskót és a kakukkfüvet, s megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Norvég ínyenceknek harmadszor felmelegítve ízlik a legjobban.