Négy nagy szelet rostélyost
kiverünk, megkenjük hagymakrémmel (amely sós, tehát nem kell sózni a húst!),
meghintjük kevés törött borssal. Kuktafazékban 3 evőkanál olajat forrósítunk,
kissé megpirítjuk rajta a húst, beledobunk egy fej paradicsomot meg egy
zöldpaprikát, és egy deci vízzel - a kuktát lezárva - puhára pároljuk. Közben
10 deka vajat vagy margarint simára keverünk egy kis doboz krémtúróval meg egy
10 dekás gomolyatúróval, egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel
ízesítjük, és a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. A puha rostélyost zsírjára
sütjük, és a fűszeres krémmel kínáljuk: ki-ki, ízléséhez mérten tegyen a
tányérján levő pecsenyére, amelyre a krém szépen ráolvad.