Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 kk.
só, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 3 ek. tej, 8 vékony szelet angolszalonna, 4-6 fej
vékonyra szelt hagyma, 3 tojás, 2 dl tejföl, csipet bors, 2 kk. aprított
snidling, 0,5 kk. köménymag.
Összegyúrjuk a lisztet, sót,
vajat, zsírt, majd a tejet. 30 cm-es kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy
kerek formát (az oldalára is jusson tészta)*. Előmelegített forró sütőben kb.
15 percig sütjük. Takarékra állítjuk a sütőt. Ropogósra sütjük a szalonnát,
kiszedjük, de az edényben hagyunk 3 ek. zsírt, ebben megpároljuk a hagymát. A
tojást villával felverjük, belekeverjük a hagymát, szalonnát, tejfölt,
snidlinget, borsot. A megsült tésztára öntjük. Kb. 30 percig sütjük. Úgy
szeleteljük, mint a tortát.
* Ha a nyers tésztával bélelt
formába, pl. száraz babot öntünk és így sütjük, akkor nem deformálódik a tészta
a sülés során.