Hozzávalók: 1 ek zsiradék, 1,5 kg
oldalas 5 cm-es darabokra vágva, 1 szeletelt hagyma, 1 kk. só, csipet bors, 2
kk. cukor, 2 babérlevél, 1 ek. liszt, 2 ek. tejszín (tejföl).
Legjobb kuktában készíteni.
Forró zsírban erős lángon jól
megsütjük a hús mindkét oldalát (kb. 15-20 percig). Rátesszük a hagymát,
üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sót, fűszereket, cukrot, ráöntünk 2,5 dl vizet,
lefedjük. 1 - 1,5 óráig pároljuk. Kiszedjük a húst, a visszamaradt mártásba öntjük
a 0,5 dl vízben elkevert lisztet (ha nincs elég lé, vízzel pótoljuk).
Felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük a húst.
Azonnal tálaljuk. Rizs vagy főtt
krumpli illik hozzá.