Hozzávalók: 80 dkg kelvirág, 1 dl
olívaolaj, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 1 db tojássárga, 1/2 csomó
zöldpetrezselyem, 1 db fejes saláta, 10 dkg paradicsom, őrölt fehér bors, só
A kelvirágot enyhén cukros, sós
vízben megfőzzük és kihűtjük. Hollandi öntetet készítünk. A tojások sárgáját a
habüstbe ütjük, lassan hozzáadva a tejszínt, vízgőz fölött sűrű tömeggé verjük.
Ezután vékony sugárban öntve hozzákeverjük az olajat. Sóval, citromlével, fehér
borssal ízesítjük és kihűtjük. A kihűlt mártásba belekeverjük a
karfiolrózsákat, jól lehűtjük. Fejessaláta-levélre téve tálaljuk, tetejét
paradicsomkarikákkal díszítjük, végül megszórjuk apróra vágott
zöldpetrezselyemmel.