Hozzávalók: (8 személyre) 40 dkg
füstölt oldalas, 40 dkg nyers csülök, 25 dkg sárgaborsó, 1 db zeller, 3 db sárgarépa,
3 db vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 1 cs. petrezselyem, 1-1 csipetnyi kakukkfű
és őrölt fehér bors
A sárgaborsót néhány órára
beáztatjuk, majd 1 és 1/4 liter vízben addig főzzük, amíg majdnem megpuhul.
Közben a kétféle húst annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni, ha felforrt a
habját leszedjük, és belerakjuk a zöldségeket. Egy és negyed órát lassan
forraljuk. Közben a megpuhult zöldségeket kivesszük, de a húst addig pároljuk,
míg teljesen meg nem puhult. A húslét a sárgaborsóra szűrjük, hozzáadjuk a
kockára vágott főtt zöldséget, és összeforraljuk. A húst felszeletelve külön
tálaljuk. Kenyeret és mustárt. Tormát
külön kínálunk hozzá.