Hozzávalók: 2-4 kisebb burgonya,
2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál sovány joghurt, 2 evőkanál tejföl, só, fehér
bors, 1/2 teáskanál curry, 2 evőkanál ananászlé, 1 teáskanál tárkonyecet, 4
kisebb heringfilé, 1 puha alma, 1 fej vöröshagyma
1.
A burgonyát héjában megfőzzük. Közben a
majonézt, joghurtot és a tejfölt jól összekeverjük, és sóval, borssal,
curryvel, ananászlével és tárkonyecettel ízesítjük.
2.
A heringfilét kockákra vágjuk. A burgonyát
meghámozzuk. Az almát és a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk
és felaprítjuk. A hozzávalókat azonnal elvegyítjük a kikevert majonézzel.
3.
A kész heringsalátát lehetőség szerint 30 percre
tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjen az íze. Üvegtálakba helyezzük és
tálaljuk.