Hozzávalók: 1 kis fej
vöröshagyma, felvágva, 1 ek főzőolaj, 35 dkg csicsóka, megmosva, 2 sárgarépa,
megtisztítva, kockára vágva, 2 paradicsom, feldarabolva, 6 dl zöldségleves, só
és frissen őrölt feketebors
1. Futtassuk meg a hagymát az
olajon.
2. Közben hámozzuk meg a
csicsókát és mossuk meg újból, daraboljuk fel és tegyük az edénybe. Gyorsan
dolgozzunk vele, mert nagyon hamar megfeketedik.
3. Adjuk hozzá a többi belevalót
is. Lefedve forraljuk fel, majd 30 percig kis lángon főzzük.
4. Nyomjuk át szitán, vagy
turmix- ill. robotgéppel pürésítsük.
Ezt a levest ajánlják még
fokhagymás croutonnal is.
Fokhagymás crouton
Hozzávalók: 2 szelet fehérkenyér,
a héja nélkül; 25 gramm lágy vaj vagy növényi olaj; kevés fokhagyma.
Az összetört fokhagymát keverjük
a vajba, és ezzel a vajjal kenjük meg a kenyérszeletek mindkét oldalát. A
szeleteket ujjszerűen vágjuk be, és mindkét oldalon süssük ropogósra. Vágjuk
kockákra, és ezzel tálaljuk a levest.