I.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg
vaj, kis víz, 1 ek. sütőpor, 1 csésze barna cukor, 2 tojás, narancshéj, kis só,
1/2 dl cukorszirup, sütemény fűszerkeverék.
A lisztet megszitáljuk,
belekeverjük a sót, cukrot és összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat
és annyi vizet, hogy jól keverhető legyen. Jól összedolgozzuk, beleöntjük a
cukorszirupot, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Beletesszük a
fűszerkeveréket és a cukrozott narancshéj darabokat. Kivajazott, lisztezett,
szögletes formában 11/2órát 150 C-on megsütjük. Rostélyra tesszük kihűlni és
tejszínhabbal tálaljuk.
II.
Hozzávalók: 350 g liszt, 350 g
barnacukor, 1 tojás, 5 tk. fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér), 2
1/2 dl tej.
Jól összekeverjük, egy hosszúkás
sütőformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beleöntjük a masszát,
és előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.