Hozzávalók: 1 csirke, 6-10 hagyma
(ízlés szerint több vagy kevesebb lehet, én a sokat javasolom), 3-4 turmixolt
paradicsom vagy 200-250 ml paradicsomkonzerv, ízlés szerint fűszerek: 3-4
szegfűbors, 1 fahéjdarab, csipet vadmenta, só, bors, 5 tojás, 25-30 dkg feta
sajt (helyettesíthető sós telemea túróval),
Elkészítés:
1. A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymákat pucoljuk, karikára vágjuk, majd olajon
megpirítjuk, beletesszük a csirkedarabokat, rá a paradicsomlevet és
összefőzzük. Addig főzzük, míg lefövi a levét (de legalább 20 percig).
3. Kivesszük a csirkedarabokat, kihűtjük, lecsontozzuk, és a húst
apró darabokra vágjuk. Visszatesszük a főzőedénybe.
4. Felverjük a tojásokat, ráöntjük a húsra, majd hozzákeverjük a
szétmorzsolt feta sajtot.
5. Egy nagy tepsi alját kiolajozzuk, leterítjük az első
réteslapot, megkenjük olajjal, lefektetjük a második réteslapot, és ezt addig
folytatjuk, amíg a réteslapok felét ily módon a tepsibe helyezzük. Ezekre jön a
húsos massza, majd a maradék réteslapokat ugyanígy egymás között megkenve, a
húsra helyezzük.
6. A tetejét megkenhetjük tojássárgája, pici víz, olaj
keverékével de lehet egyszerűen csak olajjal megkenni. Bekarcoljuk a
szeleteket, anélkül hogy a húsig átvágnánk a réteslapokat, megfröcsköljük
vízzel és közepes sütőben, az alsó rácson pirosra sütjük. Mielőtt kivennénk,
meggyőződünk róla, hogy az alsó lap is pirosra sült (megemeljük egy
tálalólapáttal a szélét). Melegen és hidegen is tálalható