CSIRKEHÚSOS PITA (KOTÓPITÁ)



Hozzávalók: 1 csirke, 6-10 hagyma (ízlés szerint több vagy kevesebb lehet, én a sokat javasolom), 3-4 turmixolt paradicsom vagy 200-250 ml paradicsomkonzerv, ízlés szerint fűszerek: 3-4 szegfűbors, 1 fahéjdarab, csipet vadmenta, só, bors, 5 tojás, 25-30 dkg feta sajt (helyettesíthető sós telemea túróval),
Elkészítés:
1.       A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk.
2.       A hagymákat pucoljuk, karikára vágjuk, majd olajon megpirítjuk, beletesszük a csirkedarabokat, rá a paradicsomlevet és összefőzzük. Addig főzzük, míg lefövi a levét (de legalább 20 percig).
3.       Kivesszük a csirkedarabokat, kihűtjük, lecsontozzuk, és a húst apró darabokra vágjuk. Visszatesszük a főzőedénybe.
4.       Felverjük a tojásokat, ráöntjük a húsra, majd hozzákeverjük a szétmorzsolt feta sajtot.
5.       Egy nagy tepsi alját kiolajozzuk, leterítjük az első réteslapot, megkenjük olajjal, lefektetjük a második réteslapot, és ezt addig folytatjuk, amíg a réteslapok felét ily módon a tepsibe helyezzük. Ezekre jön a húsos massza, majd a maradék réteslapokat ugyanígy egymás között megkenve, a húsra helyezzük.
6.       A tetejét megkenhetjük tojássárgája, pici víz, olaj keverékével de lehet egyszerűen csak olajjal megkenni. Bekarcoljuk a szeleteket, anélkül hogy a húsig átvágnánk a réteslapokat, megfröcsköljük vízzel és közepes sütőben, az alsó rácson pirosra sütjük. Mielőtt kivennénk, meggyőződünk róla, hogy az alsó lap is pirosra sült (megemeljük egy tálalólapáttal a szélét). Melegen és hidegen is tálalható