Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 4 dl
tejföl, 50 dkg friss paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál bazsalikom,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése: A kacsát kívül-belül
megtisztítom, feldarabolom. Jól megsózom, és nagy tepsibe, jó szorosan egymás
mellé rendezem. Melléteszem a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot,
rámorzsolom a tisztított, zúzott fokhagymát, rászórom a bazsalikomot, sót,
borsot, és a tejföllel lelocsolom. Alufóliával szorosan lefedem, és
előmelegített, forró sütőben közepes lángon, másfél órán keresztül párolom. Az
alufóliát levéve mindkét oldalát pirítom, miközben a paradicsomos mártással
locsolgatom. Sült szalmaburgonya illik mellé, de párolt petrezselymes rizzsel
is nagyon finom.
Elkészítési ideje: 120 perc