Hozzávalók egy közepes tepsihez: Az alaptésztához: 25 dkg margarin, 35
dkg darás liszt, 1 cs. sütőpor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, kevés
tejföl, só, 1 cs. réteslap, étolaj.
A töltelékhez:
Almás: 1 kg reszelt alma, cukorral, fahéjjal és kevés zsemlemorzsával
összekeverve. Diós: 25 dkg darált dió, 15 dkg cukorral összekeverve
Mákos: 30 dkg darált
mák, 20 dkg cukorral keverve
Túrós: 1,5 kg tehéntúró, 4 cs. vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 6 db. tojás,
2 evőkanál búzadara, csipet só, 1 dl tejföl , 20 dkg tejbe áztatott mazsola. 2 dl
tejföl és egy tojás keveréke a rétegek közé (locsoláshoz), 1/2 dl tejföl és egy
tojás keveréke a tetejére.
Az alaptésztát elkészítjük és a tepsi aljára tesszük. Erre rákenjük a
darált almás tölteléket, ráborítunk egy réteslapot, megkenjük olajjal, meglocsoljuk
kevés tejföllel. Erre tesszük a diós masszát majd egy újabb réteslap amelyet
megolajozunk, következik a mákos töltelék és az újabb réteslap, amelyet olajjal
megkenünk és tejföllel meglocsolunk. Következik a túrós töltelék, amelyre tejbe
áztatott mazsolát szórunk és lefedjük az utolsó réteslappal. Betesszük a 180
Celsius fokra előmelegített sütőbe és ha félig megsült (25 perc) megkenjük a
tejföl és tojás keverékével. Összesen 50 perc alatt készre sütjük. Kockákra
vágjuk és megporcukrozzuk.