Hozzávalók 6 személyre: 1 db 2-3 kilós ponty, 25 dkg darált dió, 1 nagy
fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, só, bors, olaj, tojás a
kenegetéshez. A tésztához: 1 kg liszt, 2 dkg élesztő, víz, só.
Elkészítése: Először a kenyértésztát készítjük el. Egy kis tálban
élesztőt morzsolunk, langyos víz és liszt keverékében felfuttatjuk. Egy nagy
tálba lisztet öntünk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, vizet és lágy
tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, és kelni hagyjuk. Míg a tészta kel, elkészítjük a
hal töltelékét. Apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Folyamatos kevergetés
közben beletesszük a diót, paradicsompürét, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk,
és végül megszórjuk összevágott petrezselyemmel. A pontyot kívül-belül sózzuk,
borsozzuk, megtöltjük a töltelékkel, és tűvel összetűzzük. Ezután a megkelt
tésztát átgyúrjuk, belecsomagoljuk a halat, és tepsibe rakjuk. Sütés előtt megkenjük
tojással és megszurkáljuk.