HALSZELETEK SÜTŐBEN (PSZÁRI FILÉ SZTO FURNÓ)



Hozzávalók: (6 személyre), 1 kg nagy hal szeletekben1 leveseskanál paradicsompaszta (elhagyható), 1 kg túlérett paradicsom, olívaolaj vagy egyéb zsiradék, 3-4 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, só bors, 1-2 kanál liszt, 2 citrom (elhagyható);
Elkészítés:
1.       Megmossuk és megtörölgetjük a halszeleteket, lisztbe forgatjuk és behelyezzük egymás mellé a kiolajozott tepsibe, borsozzuk. Ízlés szerint lehet sózni is, habár vigyázni kell a sózással, mert a tengeri halfilék eleve sósak.
2.       A hagymákat kerek szeletekre vágjuk, a fokhagymákat is vékony, hosszúkás szeletekre, majd ezeket ráhelyezzük a halszeletekre. Minden halszeletre, egy-két karikára vágott paradicsomot helyezünk, majd megszórjuk petrezselyemzölddel. A maradék paradicsomokat felturmixoljuk és a paradicsompasztával együtt összekavarjuk, hozzátesszük a citromlevet, ízlés szerint olajat és ezzel a mártással leöntjük a megpakolt halakat.
3.       Előmelegített, közepes sütőben sütjük, amíg a halak megpuhulnak és megpirulnak.
Ez az étel kövér húsú, nagy halakból nagyon finom.