Hozzávalók: (6 személyre), 1 kg
nagy hal szeletekben1 leveseskanál paradicsompaszta (elhagyható), 1 kg túlérett
paradicsom, olívaolaj vagy egyéb zsiradék, 3-4 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma,
apróra vágott petrezselyemzöld, só bors, 1-2 kanál liszt, 2 citrom (elhagyható);
Elkészítés:
1. Megmossuk és megtörölgetjük a halszeleteket, lisztbe forgatjuk
és behelyezzük egymás mellé a kiolajozott tepsibe, borsozzuk. Ízlés szerint
lehet sózni is, habár vigyázni kell a sózással, mert a tengeri halfilék eleve
sósak.
2. A hagymákat kerek szeletekre vágjuk, a fokhagymákat is vékony,
hosszúkás szeletekre, majd ezeket ráhelyezzük a halszeletekre. Minden
halszeletre, egy-két karikára vágott paradicsomot helyezünk, majd megszórjuk
petrezselyemzölddel. A maradék paradicsomokat felturmixoljuk és a
paradicsompasztával együtt összekavarjuk, hozzátesszük a citromlevet, ízlés
szerint olajat és ezzel a mártással leöntjük a megpakolt halakat.
3. Előmelegített, közepes sütőben sütjük, amíg a halak
megpuhulnak és megpirulnak.
Ez az étel kövér húsú, nagy
halakból nagyon finom.