Hozzávalók: 1 csirke darabokra
vágva vagy akár egészben, 2 apróra vágott hagyma, 4 narancs, 1-2 szegfűszeg, 1
csésze olívazsír (vagy egyéb zsiradék), só, bors;
Elkészítés:
1. Megmossuk, meghámozzuk a narancsokat, és karikákra vágjuk.
2. A narancshéjakat vékony csíkokra vágjuk, majd 2-3 bő vízben
addig főzzük, amíg már nem keserűek.
3. Egy fazékban vagy mély lábosban, forró zsiradékon megfuttatjuk
az apróra vágott hagymát.
4. Hozzátesszük a csirkét, a szegfűszeget, két narancs levét, a
narancshéjat, a narancskarikákat és lassú tűzön körülbelül egy órát főzzük.
5. Ha a csirkét egészben készítjük, miután megpuhult, áttesszük
egy tepsiben a sütőbe, és készre pirítjuk.