Hozzávalók: (8 személyre), 2 kg
növendék kecskehús, 2 kg krumpli, 1/2 - 3/4 csésze olívaolaj, só, bors, 2 kk
oregano, 2 nagyobb citrom leve, 1 kk rozmaring (elhagyható), 4 cikk fokhagyma
(elhagyható),
Elkészítés:
1. Jól megmossuk, megtisztítjuk a húst, majd citrommal jól
átdörzsöljük. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az oreganóval, és a rozmaringgal
majd belehelyezzük a magas oldalú, fedős tepsibe, leöntjük az olaj egy
részével. Ha fokhagymát is használunk, akkor a cikkeket kisebb darabokra
vágjuk, hegyes késsel lyukakat fúrunk a húsba, és azokba bedugjuk a
fokhagymadarabokat. Teszünk a tepsibe még egy borospohár vizet összekeverve az
egyik citrom levével.
2. Befedjük szorosan a tepsit a fedelével, és előmelegített
sütőbe helyezzük. Körülbelül 2 órát sütjük 150 fokon.
3. A krumplikat megmossuk, megpucoljuk majd nagyobb darabokra
(négybe) vágjuk. Ezeket sózzuk, borsozzuk, oregánót szórunk rájuk és a maradék
olajjal, és a másik citrom levével összekeverjük, majd a tepsibe öntjük a hús
köré.
4. Újból lefödjük a tepsit és visszatesszük, 200 fokon még
körülbelül 1.5 órát sütjük. Ha a krumplik és a hús is megpuhultak és pirosabbra
szeretnénk az ételt, levesszük a fedelét és megpirítjuk. Melegen tálaljuk,
tálra helyezve a darabokra vágott húst és a krumplival körítve.
Megj.
Ha nincsen fedeles tepsink, akkor
alumíniumfóliával takarjuk le szorosan a tepsit.