2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 dl
langyos tej, 5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 kk. só, 3 tojássárgája, 20
dkg vaj, 1 felvert tojás, töltelék.
Az élesztőt 0,5 dl meleg vízben
feloldjuk.
Összekeverjük a tejet, cukrot,
sót, tojássárgáját, élesztőt. Belegyúrjuk a lisztet, vajat. Fakanállal simára
dolgozzuk.
Jól meglisztezett deszkán 2 cm
vékonyra nyújtjuk, majd harmadára összehajtjuk. Ezt még 2 x megismételjük.
Letakarva, meleg helyen 1-2 órát kelesztjük.
2 részre osztjuk, kinyújtjuk 2 cm
vékonyra, megtöltjük a töltelékkel és összecsavarjuk, mint a bejglit.
Tetejét felvert tojással kenjük
be. Kétszeresére kelesztjük.
Közepesen meleg sütőben 50-60
percig sütjük.
Kihűlve szeleteljük.