HAGYMÁS PITA (KRÉMIDÓPITÁ)



Hozzávalók: 3/4 kg hagyma karikára vágva, 150 gr csíkokra vágott baconszalonna (elhagyható), 3 tojás, 1/2 csésze tejszín vagy tej, 250 gr margarin, só, bors, fél kg réteslap;
Elkészítés:
1.       Egy lábosban felhevítjük a fél margarint, megpirítjuk a bacont, majd hozzátesszük a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és meg-megkavargatva pirosra sütjük. Langyosra hűtjük.
2.       A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejszínnel, és a hagymákhoz adjuk.
3.       Kikenünk egy tepsit olajjal (a tepsi mérete attól is függ, mennyire vastagra szeretnénk a pitát) és a réteslapok felét leterítjük, mindegyiket egyenként ecsettel megolajozva. A legfelső rétegre morzsát szórunk és ráöntjük, egyenletesen minden oldalra széthúzva, a tölteléket. Beborítjuk a megmaradt réteslapokkal, amiket egyenként megolajozunk.
4.       Bevágjuk a szeleteket a pita felületén, megfröcsköljük vízzel és jó meleg sütőben körülbelül fél órát, sütjük. A legajánlatosabb az alsó rácson sütni, hogy az alsó lapok is jól átsüljenek.