Hozzávalók: 3/4 kg hagyma
karikára vágva, 150 gr csíkokra vágott baconszalonna (elhagyható), 3 tojás, 1/2
csésze tejszín vagy tej, 250 gr margarin, só, bors, fél kg réteslap;
Elkészítés:
1. Egy lábosban felhevítjük a fél margarint, megpirítjuk a
bacont, majd hozzátesszük a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és meg-megkavargatva
pirosra sütjük. Langyosra hűtjük.
2. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejszínnel, és a
hagymákhoz adjuk.
3. Kikenünk egy tepsit olajjal (a tepsi mérete attól is függ,
mennyire vastagra szeretnénk a pitát) és a réteslapok felét leterítjük, mindegyiket
egyenként ecsettel megolajozva. A legfelső rétegre morzsát szórunk és ráöntjük,
egyenletesen minden oldalra széthúzva, a tölteléket. Beborítjuk a megmaradt
réteslapokkal, amiket egyenként megolajozunk.
4. Bevágjuk a szeleteket a pita felületén, megfröcsköljük vízzel
és jó meleg sütőben körülbelül fél órát, sütjük. A legajánlatosabb az alsó
rácson sütni, hogy az alsó lapok is jól átsüljenek.