Hozzávalók: 80 dkg
rostélyos,(csont nélkül) só, 4 evőkanál zsír, 15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál
pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 11/4 kg kelkáposzta,
15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom.
Elkészítése: A felszeletelt
rostélyosokat kiverem, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét
oldalukon elősütöm, majd félre teszem. A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra
vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt
apróra vágott köménymagot. Kevés vízzel vagy csontlével felengedem,
felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat. Közben a
megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom sós vízben félig puhára főzöm és
leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. Ha a hús majdnem
puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet
(vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm. Az elkészült
rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát.
Sós burgonyával kínálom.