PÓRÉHAGYMÁS PITA (PRASZÓPITA)



Hozzávalók: 1 kg póréhagyma, 4 tojás, 1 csésze tej, 200 gr reszelt sajt só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld, 150 gr margarin, 1/2 kg réteslap;
Elkészítés:
1.       A fél margarint felhevítjük, majd belezúdítjuk a felkarikázott póréhagymát és körülbelül 10 percig, üvegesítjük. Hozzátesszük a petrezselyemzöldet, sót, borsot és lehúzzuk a tűzről.
2.       A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejjel, és a hagymákhoz adjuk.
3.       Kikenünk egy tepsit olajjal (a tepsi mérete attól is függ, mennyire vastagra szeretnénk a pitát) és a réteslapok felét leterítjük, mindegyiket egyenként ecsettel megolajozva. A legfelső rétegre morzsát szórunk és ráöntjük, egyenletesen minden oldalra széthúzva, a tölteléket. Beborítjuk a megmaradt réteslapokkal, amiket egyenként megolajozunk.
4.       Bevágjuk a szeleteket a pita felületén, megfröcsköljük vízzel és jó meleg sütőben körülbelül fél órát, sütjük. A legajánlatosabb az alsó rácson sütni, hogy az alsó lapok is jól átsüljenek.