Hozzávalók: 1 kg póréhagyma, 4
tojás, 1 csésze tej, 200 gr reszelt sajt só, bors, apróra vágott
petrezselyemzöld, 150 gr margarin, 1/2 kg réteslap;
Elkészítés:
1. A fél margarint felhevítjük, majd belezúdítjuk a felkarikázott
póréhagymát és körülbelül 10 percig, üvegesítjük. Hozzátesszük a
petrezselyemzöldet, sót, borsot és lehúzzuk a tűzről.
2. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejjel, és a hagymákhoz
adjuk.
3. Kikenünk egy tepsit olajjal (a tepsi mérete attól is függ,
mennyire vastagra szeretnénk a pitát) és a réteslapok felét leterítjük,
mindegyiket egyenként ecsettel megolajozva. A legfelső rétegre morzsát szórunk
és ráöntjük, egyenletesen minden oldalra széthúzva, a tölteléket. Beborítjuk a
megmaradt réteslapokkal, amiket egyenként megolajozunk.
4. Bevágjuk a szeleteket a pita felületén, megfröcsköljük vízzel
és jó meleg sütőben körülbelül fél órát, sütjük. A legajánlatosabb az alsó
rácson sütni, hogy az alsó lapok is jól átsüljenek.