Hozzávalók: 1 kg marhafelsál, 3
dkg vaj, 2 kanál olívaolaj, 1 közepes hagyma, apróra vágva, 2 cikk préselt
fokhagyma. Egy pár narancshéj, egy 4 dkg-s paradicsomkonzerv, fél csésze száraz
vörösbor, 2 leveseskanál ecet, 1/4 kiskanál fahéjpor vagy 1-2 db darabos fahéj,
1/4 kiskanál őrölt szerecsendió, 1 kiskanál cukor, fél csésze víz, 1 kg nagyon
aprófejű hagyma;
Elkészítés: A húst kockákra
vágjuk (2 cm-esekre) és a fél adag olajon és a fél adag vajon megpirítjuk őket.
Kivesszük a húst, és az olajon megfuttatjuk az apróra vágott egy hagymát, a
narancshéjat és a fokhagymát, beletesszük a húst és a többi hozzávalót kivéve
az egy kiló apróhagymát. A húst körülbelül egy órán keresztül lassú tűzön
főzzük. Kuktában fél óra elég. Amíg a hús fő, megsütjük a maradék olajon a
hagymákat, hogy szépen megpiruljanak. Hozzáöntjük a hagymákat a húshoz, és
együtt, még 20 percet legalább főzzük, amíg minden vajpuha lesz.