Hozzávalók: tetszés szerinti
mennyiségben garnélarák, hozzá illő mennyiségben majonéz,
Elkészítés: A garnélarákot, ha
fagyasztva vásároltuk kint hagyjuk, amíg kifagy, vagy mikrohullámú sütőben
kifagyasztjuk. A fagyasztott rákokat általában már tisztítva árulják, tehát
nincs rajtuk a „páncél” olyanok, mint valami nagyobb, rózsaszín, vastagabb
hernyók. Azért nem árt odafigyelni és megtisztítani őket a hátuk közepén lévő
fekete csíktól, amit nem mindig sikeresen távolítanak el, és ami megkeserítheti
az ételt. Mindkét esetben - fagyasztott és nem fagyasztott- megfőzzük őket. 15
percnyi főzés elég, a páncél nélkülieknek, a másiknak lehet 5 perccel több. Ha
nem volt tisztítva a rák, akkor főzés után el kell távolítani a páncélját és a
fekete csíkot a közepükről. Ez az első két rákocska után már könnyen fog menni,
nem nehéz művelet. Előbb egy picit ki kell hűteni őket, mert forrón, nem igazán
lehet velük, kézzel dolgozni.
Kihűtjük a rákokat, majd
összekeverjük őket bőven majonézes mártással. Zöld salátalevelekre halmozva
vagy magas szárú, nagyobb poharakban tálaljuk.