MAJONÉZES GARNÉLARÁK (GÁRIDÉSZ ME MÁJONÉZA)



Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben garnélarák, hozzá illő mennyiségben majonéz,
Elkészítés: A garnélarákot, ha fagyasztva vásároltuk kint hagyjuk, amíg kifagy, vagy mikrohullámú sütőben kifagyasztjuk. A fagyasztott rákokat általában már tisztítva árulják, tehát nincs rajtuk a „páncél” olyanok, mint valami nagyobb, rózsaszín, vastagabb hernyók. Azért nem árt odafigyelni és megtisztítani őket a hátuk közepén lévő fekete csíktól, amit nem mindig sikeresen távolítanak el, és ami megkeserítheti az ételt. Mindkét esetben - fagyasztott és nem fagyasztott- megfőzzük őket. 15 percnyi főzés elég, a páncél nélkülieknek, a másiknak lehet 5 perccel több. Ha nem volt tisztítva a rák, akkor főzés után el kell távolítani a páncélját és a fekete csíkot a közepükről. Ez az első két rákocska után már könnyen fog menni, nem nehéz művelet. Előbb egy picit ki kell hűteni őket, mert forrón, nem igazán lehet velük, kézzel dolgozni.
Kihűtjük a rákokat, majd összekeverjük őket bőven majonézes mártással. Zöld salátalevelekre halmozva vagy magas szárú, nagyobb poharakban tálaljuk.