Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg birkaeleje,
30 dkg marhalábszár, 40 dkg burgonya, 25 dkg kelkáposzta, 1 csomó leveszöldség,
2 fej hagyma, 2-2 db mirelit zöldpaprika és paradicsom, 2 dl száraz fehérbor,
só, ételízesítő.
A kétféle húst nagyobb kockákra, a megtisztított
hagymát vastagabb karikákra vágjuk. A leveszöldséget megtisztítjuk és
feldaraboljuk, a kelt nagyobb cikkelyekre vágjuk. A fagyasztott zöldpaprikát
félbevágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. Nagyobb fazék aljára lefektetjük a
hagymakarikákat és ráhalmozzuk a leveszöldséget. Beterítjük a marhahússal, erre
a burgonya fele következik. A következő réteg a kelkáposzta, majd a zöldpaprika
és a paradicsom legyen. Erre helyezzük a birkahúst, amit burgonyával fedünk el.
Annyi, sóval és vegetával ízesített vízzel öntjük fel, amennyi majdnem ellepi.
Fedő alatt 1 órát főzzük, majd felöntjük a borral és puhára pároljuk.