Hozzávalók: 6 szelet (adag) keszeg,
2-3 db apróra vágott murok (sárgarépa), 30 dkg zellerzöld, 2-3 db hagyma
durvára vágva (nem nagyon apróra), 2 kiskanál corn-flour (vagy liszt), 15 dkg
margarin (olívaolaj), 1 db citrom leve só, bors
Elkészítés:
1. Megmossuk és megtisztítjuk a halat, ha nem adagok, akkor
feladagoljuk, felvágjuk.
2. Megsózzuk, borsozzuk, behelyezzük őket egy tepsibe és leöntjük
citromlével meg az olvasztott margarinnal.
3. Köréjük, rájuk szórjuk a többi zöldséget, felöntjük vízzel,
(hogy majdnem ellepje a halakat), betakarjuk egy nedves sütőpapírral a tepsit,
és kb. 25 percig, sütjük közepes csőben.
4. Miután megsült-főtt a hal, a levét (nem a zöldségeket)
kitöltjük egy kis lábosba (egy kevés azért maradjon a halakon), felforraljuk,
besűrítjük a corn-flours-szel. A mártás kész is van.
Tálalhatjuk is a halat, leöntve a
mártással és garnírozva a zöldségekkel.