TENGERI FOGAS KESZEG FEHÉR MÁRTÁSBAN (PSZÁRI SZE ÁSZPRI SZÁLTSZA)



Hozzávalók: 6 szelet (adag) keszeg, 2-3 db apróra vágott murok (sárgarépa), 30 dkg zellerzöld, 2-3 db hagyma durvára vágva (nem nagyon apróra), 2 kiskanál corn-flour (vagy liszt), 15 dkg margarin (olívaolaj), 1 db citrom leve só, bors
Elkészítés:
1.       Megmossuk és megtisztítjuk a halat, ha nem adagok, akkor feladagoljuk, felvágjuk.
2.       Megsózzuk, borsozzuk, behelyezzük őket egy tepsibe és leöntjük citromlével meg az olvasztott margarinnal.
3.       Köréjük, rájuk szórjuk a többi zöldséget, felöntjük vízzel, (hogy majdnem ellepje a halakat), betakarjuk egy nedves sütőpapírral a tepsit, és kb. 25 percig, sütjük közepes csőben.
4.       Miután megsült-főtt a hal, a levét (nem a zöldségeket) kitöltjük egy kis lábosba (egy kevés azért maradjon a halakon), felforraljuk, besűrítjük a corn-flours-szel. A mártás kész is van.
Tálalhatjuk is a halat, leöntve a mártással és garnírozva a zöldségekkel.