Hozzávalók: 30-30 dkg sertés és
marhahús kétszer darálva, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó újhagyma, 1 csomó
sárgarépa, 1 citrom, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, egy késhegynyi sütőpor, 5
dkg vaj, 2 dl tejföl, citromlé, só.
Elkészítése: A szalonnát nagyon
vékonyra szeleteljük, kibélelünk vele egy tűzálló tálat. Lerakunk egy sor
karikára vágott újhagymát, felkarikázott sárgarépát és megsózzuk. A darált
húsokat is megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük egy kevés reszelt citromhéjjal,
az apróra vágott zöldpaprikával, kakukkfűvel, bazsalikommal, és egy késhegynyi
sütőporral. Összegyúrjuk, és egy fél órát állni hagyjuk. Ezután vizes kézzel
vékony kolbászkákat formálunk belőle, és egymás mellé rakjuk őket a tűzálló
tálra. A vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük. Egy pohár
tejfölt elkeverünk sóval, egy fél citrom levével, ráöntjük, és még 10 percig
sütjük.