Hozzávalók: 8 lepényhal (ha
fagyasztott, akkor előző este kitesszük egy tálba, hogy kiolvadjanak), 200 gr
kisebb, tisztított garnéla rákocska, (ha fagyasztott, akkor előző este
kitesszük egy tálba, hogy kiolvadjanak), 1 citrom leve, és fele héja reszelve,
(csak a sárga). Csipet bors, édes paprika, kakukkfű, oregano (szurokfű), kevés
só, kevés fokhagymapor vagy egy cikk fokhagyma préselve, 2-3 kanál olívaolaj,
olívazsír vagy egyéb zsiradék, 4 közepes hagyma apróra vágva, 2-3 kanál apróra
vágott zöldpetrezselyem, 1 kocka csirkeleves (elhagyható), 1 pohárka fehérbor
(nem recina), egy darabka margarin, 2 kanál reszelt sajt (Parmezán típusú);
Elkészítés:
1. A halakat megmossuk és betesszük egy edénybe egymás mellé. A
citromlevet összekeverjük a reszelt citromhéjjal, beletesszük az ízesítőket:
borsot, paprikát, kakukkfüvet, oregánót, fokhagymát, sót és ebben a páclében
hagyjuk a halakat egy kis ideig.
2. Felhevítjük az olajat egy lábosban, beletesszük az apróra
vágott hagymát, petrezselymet, csirke kockát, egy kis vizet, és hagyjuk,
puhuljanak meg a hagymák. Hozzátesszük a rákocskákat és félrehúzzuk a tűzről.
3. Ebből a masszából teszünk minden lepényhal közepébe,
felcsavarjuk őket és beletesszük egy tűzálló tálba. Lelocsoljuk borral,
rádaraboljuk a margarint, megszórjuk sajttal, és 220 fokra előmelegített
sütőben kb. félóráig sütjük.